I "Sutra" fusionerer Øst og Vest, når de formidable Shaolin-munke forenes med Sidi Larbi Cherkaouis sjælfulde koreografi. Forestillingen dykker ned i den menneskelige tilstand og vores søgen efter mening.

 

Gennem Cherkaouis evne til at formidle dybe følelser og fortællinger gennem bevægelse, samt munkenes imponerende atletik og autentiske tradition, skabes øjeblikke af dans, der både er overlegne og tankevækkende.

Sådan blev "Sutra" til

Over 250.000 mennesker har set "Sutra", som har fået strålende anmeldelser verden over. Værket blev til efter et møde med munkene i Shaolin-templet i 2007, hvor Cherkaoui besluttede at skabe en forestilling med dem. "Sutra" fungerer som en rejsejournal, der førte Cherkaoui til en af kilderne til hans inspiration: Shaolin-templet i Kina, hvor kung-fu har sin vugge.

Med munkenes dybe refleksioner over menneskekroppen, spiritualitet og kampsport er forestillingen også en spejling af menneskets trang til at bygge og ødelægge og en fortælling om transformationer og leg. Sidi Larbi Cherkaoui siger: "Dance is a conversation between the body and the soul. It is an expression of what we cannot put into words."

Cherkaoui har inviteret billedhuggeren Antony Gormley til at skabe scenografien, som med simple midler kan ledsage begivenhederne i værket: en mur, en bro, et tempel eller en kirkegård. Den polske komponist Szymon Brzóska har skrevet musikken til "Sutra", der opføres live af et 5-mands orkester.

Video: Tom McKenzie

"A mesmerizing blend of spirituality and physicality, Sutra invites viewers to reflect on their own journey through life."

New York Times

Sutra Ali 1 1920X1080
Sutra Ali 2 1920X1080
Sutra Ali 3 1920X1080

Fotos: Hugo Glendinning & Andree Lanthier

Foto: Thomas Roger Henrichsen